Για μια δεκαετία πριν από την εμμηνόπαυση, το αναπαραγωγικό σας σύστημα προετοιμάζεται να αποσυρθεί και το σώμα σας μετατοπίζει την παραγωγή ορμονών. Με το να τρώτε ιδιαίτερα καλά καθώς μπαίνετε στα εμμηνοπαυσιακά σας χρόνια, μπορείτε να ελαττώσετε τα κοινά συμπτώματα και να αντιμετωπίσετε
Μαζί με βιταμίνη D και μαγνήσιο για την υποστήριξη την πρόληψη της οστεοπόρωσης των δοντιών αλλά και για την αυξημένη αντίσταση σε ορισμένες ασθένειες. Σημαντική ιδιότητα της βιταμίνης D είναι η ρύθμιση της απορρόφησης του ασβεστίου και το φωσφόρου.
Περιορίστε το κρασί, τη ζάχαρη, τα λευκά προϊόντα αλεύρου και τον καφέ για να χαλαρώσετε τις αισθήσεις καύσης, αλλά και την αίσθηση πείνας που δημιουργεί η αυξημένη ποσότητα απλών υδατανθρακών με την αύξηση της ινσουλίνης που προκαλεί.
Τα ωμέγα-3 και τα ωμέγα-6 βασικά λιπαρά οξέα μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής ορμονών και να δώσουν στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη. Το έλαιο νυχτολούλουδου και το φραγκοστάφυλο είναι καλές πηγές γ-λινολενικού οξέος (GLA), ένα απαραίτητο λιπαρό οξύ που μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία των ορμονών σας και να ανακουφίσει την αίσθηση ζέστης που προκαλείται συνήθως στην εμμηνόπαυση.
Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε λιγνάνες, οι οποίοι βοηθούν στη σταθεροποίηση των ορμονικών επιπέδων και στη διαχείριση των καυτών παλμών. Προσθέστε 1 με 2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορο στο καθημερινό σας διαιτολόγιο. Δοκιμάστε να το ψεκάσετε σε σούπες, σαλάτες ή κυρίως πιάτα.
Τα προϊόντα σόγιας είναι υψηλά σε φυτικά οιστρογόνα που είναι παρόμοια με τα οιστρογόνα που παράγονται από το σώμα. Μερικές μελέτες δείχνουν ότι η σόγια μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων που θα αντιμετωπήσεις στην εμμηνόπαυση. Δοκιμάστε φυσικές πηγές σόγιας, όπως το γάλα σόγιας, το tofu, το tempeh και τα καρύδια σόγιας.