Είστε εθισμένοι στη ζάχαρη; Ίσως ήρθε η ώρα να εξετάσουμε μερικές πιο υγιεινές εναλλακτικές! Στο σημερινό άρθρο θα δούμε 5 υποκατάστατα της ζάχαρης
Η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης αποτελεί κίνδυνο για την υγεία που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι. Στη σημερινή σύγχρονη κοινωνία, η εξάρτησή μας από τα τρόφιμα ευκολίας και τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, μπορεί να μας θέσει σε κίνδυνο να αναπτύξουμε μια σειρά από σοβαρές ασθένειες – από τον διαβήτη έως τις καρδιακές παθήσεις. Δεν είναι μόνο η ζάχαρη που προσθέτουμε στο καθημερινό τσάι ή στον καφέ μας.
Υπάρχουν πολλά κρυμμένα σάκχαρα σε μεταποιημένα τρόφιμα, σήμερα, από κέτσαπ έως τεχνητά γλυκαντικά σε προϊόντα διατροφής χαμηλών θερμίδων. Και τα δύο είναι «προστιθέμενα» σάκχαρα, τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα απαραίτητα, αλλά κάνουν τα προϊόντα πιο εύγευστα.
Πολλά πλάνα υγιεινής διατροφής στοχεύουν στη μείωση της ζάχαρης, από τις σύγχρονες δίαιτες. Επομένως, εάν ακολουθείτε ένα αυστηρό πλάνο διατροφής ή ψάχνετε έναν εναλλακτικό τρόπο για να γλυκάνετε τα γεύματά σας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά, βιολογικά σάκχαρα.
Ναι, είναι φυσικά γλυκό και το νέκταρ του Θεού, αλλά, αυτό είναι ένα φυσικό φαγητό, ναι, φαγητό και είναι πολύ καλό για εσάς. Το μέλι δεν είναι μόνο νόστιμο για φαγητό, αλλά είναι γεμάτο με οφέλη για την υγεία. Περιέχει αντιοξειδωτικά και αμινοξέα, καθώς επίσης υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σας σύστημα, και μπορεί ακόμη και να βοηθήσει με αλλεργίες (Πανεπιστήμιο του Τέξας.)
Πρέπει να αγοράσετε τοπικό, ωμό μέλι, για αυτό το όφελος – καθώς η γύρη που συλλέγουν οι μέλισσες, θα είναι εγγενής στη συγκεκριμένη περιοχή τους. Αλλά, γενικά, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται το μέλι σας, έχει πολλά οφέλη για την υγεία, οπότε σκεφτείτε να προσθέσετε αυτό το φυσικό συμπλήρωμα θαύματος στη διατροφή σας! Γιατί δεν το δοκιμάζετε τώρα σε μερικές εύκολες και γρήγορες συνταγές;
Εξάγεται από φυτό και είναι φυσικό γλυκαντικό «μηδενικών θερμίδων». Διατίθεται σε διάφορες γεύσεις όπως σοκολάτα, βατόμουρο και βανίλια. Συνιστάται ανεπιφύλακτα ως εναλλακτική λύση για τη ζάχαρη, ειδικά εάν παρακολουθείτε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. (Διαβητικά φιλική.)
Το Στέβια είναι ένα ασφαλές, φυσικό, φιλικό προς τη διατροφή, γλυκαντικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο ζάχαρης. Είναι όμως πολύ γλυκό, οπότε είναι καλύτερο να το χρησιμοποιείτε με φειδώ και σύμφωνα με το δικό σας προσωπικό γούστο.
Όπως όλα τα φρούτα που έχουν αποξηραθεί, η συγκέντρωση του σακχάρου στα φρούτα είναι πολύ υψηλότερη, οπότε πρέπει να τα φάτε με μέτρο, διαφορετικά θα αυξήσετε το βάρος σας. Ωστόσο, οι χουρμάδες είναι επίσης πλούσιοι σε φυτικές ίνες και κάλιο.
Οι χουρμάδες μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και στην αποτοξίνωση του σώματός μας. Τα μέταλλα και οι φυτικές ίνες, προστίθενται θρεπτικά οφέλη, τα οποία κάνουν την προσθήκη των χουρμάδων στη διατροφή σας, ή τη χρήση τους ως υποκατάστατο ζάχαρης – σε smoothies και, στο ψήσιμο – ως υγιεινή θεραπεία, μια εξαιρετική επιλογή.
Οι χουρμάδες είναι νόστιμοι και βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης, καθώς και στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας. Είναι φυσικά γλυκά και ευρέως διαθέσιμα και βοηθούν επίσης στην εξισορρόπηση των ηλεκτρολυτών στο αίμα μας. Είχατε μια βαριά συνεδρία στο γυμναστήριο σήμερα το πρωί; Σκεφτείτε να γευτείτε χουρμάδες και μπάλες καρύδας!
Η ζάχαρη καρύδας είναι μια φιλική προς τα vegan, χαμηλού Γλυκαιμικού Δείκτη εναλλακτική λύση που έχει πολλά περισσότερα οφέλη για την υγεία από τη μεταποιημένη λευκή ζάχαρη. Εξάγεται από υγρό καρύδας και περιέχει υψηλές ποσότητες καλίου. Το νερό καρύδας είναι εξαιρετικά υγιές και ενυδατικό για το σώμα σας! Σκεφτείτε τι θα μπορούσε να κάνει η ζάχαρη καρύδας! Την επόμενη φορά που θα θέλατε να κάνετε κάτι γλυκό, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε βιολογική ζάχαρη καρύδας – ο χαμηλός Γλυκαιμικός Δείκτης σημαίνει ότι θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και είναι επίσης πιο εύκολο να την αφομοιώσετε. Νικητής η ζάχαρη καρύδας!
Η λευκή ζάχαρη ή το σιρόπι ζάχαρης δεν έχει άμεσο πρόσθετο θρεπτικό όφελος. Το σιρόπι σφενδάμου, ωστόσο, είναι γεμάτο με πολλά επιπλέον θρεπτικά συστατικά και μέταλλα. Περιέχει ψευδάργυρο, μαγνήσιο, ασβέστιο και σίδηρο, καθώς και αντιοξειδωτικά και άλλα μέταλλα.
Χτυπημένο από τα δέντρα Maple, αυτή η φυσική γενναιοδωρία γιορτάζεται από καιρό από τους ιθαγενείς Αμερικανούς, οι οποίοι γιόρτασαν την άφιξή του, την άνοιξη, με το πρώτο Sugar Moon. Βαθμολογία χαμηλού δείκτη GI (γλυκαιμικού δείκτη), είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τη ζάχαρη και ένα αγαπημένο στις Ηνωμένες Πολιτείες και στον Καναδά.
Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε 100% σιρόπι Maple και όχι μείγμα. Υπάρχουν διαφορετικοί κρατικοί νόμοι, στις ΗΠΑ, σχετικά με το ποσοστό του σιροπιού Maple. Διαβάστε προσεκτικά τις ετικέτες για να βεβαιωθείτε.
Υπάρχουν πολλά οφέλη για την υγεία από την ανταλλαγή επεξεργασμένων, λευκών, ποιοτήτων ζάχαρης για οποιαδήποτε από αυτές τις πιο υγιεινές, εναλλακτικές.