“Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν” οπότε μια δίαιτα πρόληψης του καρκίνου είναι επιτακτική.
Απλοί τρόποι για να φτιάξετε τη δίαιτά πρόληψης του καρκίνου
Για να μειώσετε τον κίνδυνο για πολλούς τύπους καρκίνου – καθώς και για άλλες σοβαρές ασθένειες – στοχεύστε να δημιουργήσετε τη διατροφή σας γύρω από μια ποικιλία από φρούτα και λαχανικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά, ξηρούς καρπούς, φασόλια, ολικής αλέσεως και υγιή λίπη. Ταυτόχρονα, προσπαθήστε να περιορίσετε την ποσότητα επεξεργασμένων και τηγανισμένων τροφίμων, ανθυγιεινών λιπών, σακχάρων και επεξεργασμένων υδατανθράκων που καταναλώνετε.
Μειώστε τον κίνδυνο με τα αντιοξειδωτικά
Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε φρούτα ενδέχεται να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του στομάχου και του πνεύμονα.
Η κατανάλωση λαχανικών που περιέχουν καροτενοειδή, όπως καρότα, λαχανάκια Βρυξελλών και σκουός, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, του στόματος, του φάρυγγα και του λάρυγγα.
Οι δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε μη αμυλούχα λαχανικά, όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και τα φασόλια, μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία από τον καρκίνο του στομάχου και του οισοφάγου.
Τρώγοντας πορτοκάλια, μούρα, μπιζέλια, πιπεριές, σκούρα πράσινα φύλλα και άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C μπορούν επίσης να προστατεύσουν από τον καρκίνο του οισοφάγου.
Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο, όπως ντομάτες, γκουάβα και καρπούζι, μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη και να δώσουν μια πιο γλυκιά νότα στην δίαιτα πρόληψης του καρκίνου που προγραμματίζετε.